משלוחים בחינם עד הבית או בית החולים, ברכישה מעל 150! ש"ח  (לאחר מימוש הנחות ושוברים)

זה הזמן להתחיל לדבר לפי שבועות הריון ולא לפי חודשים. הכנו לך כאן תיאור מפורט שיסביר מה צפוי לך ולעובר מהשליש הראשון ועד לשבוע האחרון.

חודשי הריון לפי שבועות

  • שבוע 6-1: חודש ראשון
  • שבוע 10-7: חודש שני
  • שבוע 15-11: חודש שלישי
  • שבוע 19-16: חודש רביעי
  • שבוע 23-20: חודש חמישי
  • שבוע 27-24: חודש שישי
  • שבוע 32-28: חודש שביעי
  • שבוע 36-33: חודש שמיני
  • שבוע 42-37: חודש תשיעי

ועכשיו, נחזור להתחלה…

שליש ראשון בהריון - לפי שבועות

שבוע 8 להריון

בשלב זה כנראה שלא סיפרת לכולם על ההריון החדש אבל את מתחילה לברר על בדיקות קרובות ואולי להרגיש את מכנסי הג'ינס בקושי נסגרים.
שבוע שמיני להריון. סביר להניח שעברת כבר בדיקת הריון ביתית או בדיקת בטא וביקרת אצל הרופא/ה. לא כולם רואים את ההריון כי הבטן עדיין קטנה, אבל את מרגישה אותו כנראה – בין ההתרגשות הגדולה והחדשה יש גם עייפות, בחילות ולפעמים גם קצת כאבי גב או בטן.

שבוע 8: התפתחות העובר

בשלב זה הרחם בגודל תפוז בינוני והעובר הקטן גדל בכמילמיטר שלם בכל יום. הלב שלו דופק כ 150 פעימות בדקה ונצפה היטב בבדיקת אולטרסאונד.

מה קורה לך בשבוע שמיני ?

הגוף משתנה – נכון שאין לך עדיין בטן הריונית אבל הגוף משתנה בשלב הזה, לפעמים המותניים מתרחבות והאגן גם.

בחילות - חלק מהנשים ממשיכות לסבול מבחילות הנגרמות מעלייה ברמת ההורמונים. הבחילות יעברו אצל רוב הנשים בתחילת הטרימסטר השני, בינתיים אפשר לאכול ארוחות קטנות ולנסות לשתות תה ג'ינג'ר או להשתמש בשמן להרחה שיכול להקל - Queasy Easy לבחילות בהריון, תערובת שמנים המכילה ג'ינג'ר, אשכולית ומנטה ומיועדת להרחה.

עייפות - עייפות בשלב הזה יכולה לתפוס אותך בכל מקום את נחה לכמה דקות על הספה ומגלה את עצמך מתעוררת בלילה. העייפות נובעת מהגדילה של העובר, הגוף שמתאמץ וההורמונים השונים המופרשים. את יכולה להיעזר בתערובת שמנים סינרגטית לסיוע במצבי עייפות ותשישות. עייפות קיצונית דורשת בדיקה אולי את סובלת מחסור בברזל או ויטמין B12.

שינויים בעיכול אצל חלק מהנשים - נשים הסובלות ממעי רגיז או קשיים אחרים בעיכול יסבלו יותר מבחילות או קשיי עיכול אחרים בהריון.

שבוע 10 להריון

התחלת את החודש השלישי! זה מרגש כי אצל רוב הנשים שלושת החודשים הראשונים מאופיינים בתופעות שונות ובדר"כ פחות נעימות ? אחר כך ההריון זורם ביותר קלות.
מה מחכה לך בשבוע 10 ומה קורה לעובר? העובר קטנטן אבל ממשיך לגדול ואת אולי ממשיכה להרגיש בחילות. זה הזמן לבדוק שעשית את כל הבדיקות והזמנת בדיקות עתידיות ולהמשיך להתרגש מהשינויים.

שבוע 10: התפתחות העובר

מדובר רק בכ 2.5 סנטימטרים ששוקלים 7 גרם, אבל ההתפתחות בשבועות אלה גדולה מאוד ומורגשת. את אולי לא מרגישה את התזוזות שלו אבל באולטרסאונד ניתן לראות ראש גדול תופס כמחצית הגודל, ואיברים כמו פה עיניים, כליות, כבד, מוח ועוד.

מה קורה לך בשבוע עשירי?

הטרימסטר הראשון מתקדם ואת כבר בחודש השלישי. את ההריון כנראה לא רואים עליך אבל את יכולה להרגיש בחילות, עייפות מוגברת, הבגדים לוחצים והחזה גדל. לעיתים ישנה תחושה של מצבי רוח והכל קשור להורמונים המשתנים והמציפים אותך.
לא לכל הנשים יש בשלב הזה תיאבון, והבחילות מוסיפות לרצון לא לאכול, אבל חשוב לנסות למצוא מה עושה לך טוב ולהקפיד על שתייה ועל תזונה בריאה.

הגוף משתנה – ומתחילה לצאת בטן הריונית. המותניים מתרחבות והאגן גם וכדאי להתחיל לברר על מכנסיים נוחים יותר שיתאימו לגזרה המשתנה.

בחילות - חלק מהנשים ממשיכות לסבול מבחילות הנגרמות מעלייה ברמת ההורמונים. הבחילות יעברו אצל רוב הנשים בתחילת הטרימסטר השני, בעוד כחודש. בינתיים אפשר לאכול ארוחות קטנות ולנסות לשתות תה ג'ינג'ר או להשתמש בשמן להרחה שיכול להקל - תערובת שמנים לבחילות בהריון Queasy Easy המכילה ג'ינג'ר, אשכולית ומנטה ומיועדת להרחה, לשימוש בחודשי ההריון להקלת בחילות.

שינויים בעיכול אצל חלק מהנשים - נשים הסובלות ממעי רגיז או קשיים אחרים בעיכול יסבלו יותר מבחילות או קשיי עיכול אחרים בהריון.

עייפות - העייפות נובעת מהגדילה של העובר, הגוף שמתאמץ וההורמונים השונים המופרשים.

שבוע 11 להריון

העייפות והשמחה, מצבי הרוח וההתרגשות – לפעמים התקופה הזאת מרגישה כמו רכבת הרים של רגשות ושינויים.

שבוע 11 להריון, עם עובר שעדיין פצפון ולא מורגש והתרגשות גדולה. סביר להניח שאת מרגישה את ההריון אבל לא בטוח ששיתפת את הסביבה בשינוי הגדול שעובר עליך.
פחות בחילות והקאות אבל יותר צרבות ועצירויות, זה מה שאת יכולה לצפות לו בחודשים הקרובים. מסתבר שככל שהעובר גדל וההורמונים משתוללים, יש להם השפעות על מערכת העיכול. לכל הבעיות העתידיות יש תשובה אחת בדמות תזונה נכונה.

שבוע 11: התפתחות העובר

בשבוע 11 להריון העובר באורך של כ 4 ס"מ ומשקלו נע בין 8-10 גרם בממוצע. הראש של העובר עדיין גדול אבל הגפיים שלו גדלות והוא מתחיל להראות יותר ויותר כעובר. הוא מוקף במי שפיר שמגנים עליו.
את התנועות שלו, ויש הרבה כאלה, את עדיין לא מרגישה. זה יגיע עוד מעט.

מה קורה לך בשבוע 11?

הגוף ממשיך להשתנות בצורה איטית ואם סבלת מבחילות, הן כנראה עדיין שם. לבחילות יכול להיות שיצטרפו גם עצירויות או צרבות. למה זה קורה? ההורמונים אחראיים לבחילות ולעייפות, לצרבת ולעצירות. שינויים הורמונליים מאטים את קצב העיכול. ספיגת החומרים בגוף טובה יותר אבל זה פחות טוב לעצירות שאת חווה. צרבות נגרמות גם הן בגלל שינוי הורמונלי. מעודד לדעת שזה יעבור וישתפר.

עצירות וצרבת בשבוע 11 - חייבים לחיות עם זה?

נשים רבות, ואולי את אחת מהן, מתלוננות במהלך ההריון על עצירות ועל צרבות. מערכת העיכול עובדת לאט יותר ותופעות שונות גורמות לשינויים בפעילות מערכת העיכול. מה עושים? מסתבר שאפשר להקל על התופעות. כמובן שאם את סובלת מאד כדאי להתייעץ עם רופא ו בינתיים נסי להקפיד על כמה דברים -

  • שתייה מרובה: לפחות 8 כוסות מים והרבה פחות קפה, קולה או דיאט.
  • ארוחות קטנות: יעזרו להתמודד עם צרבות. כדאי לצרוך אוכל טרי, לא מטוגן ועם פחות סוכר ושומן.
  • כדאי להמעיט בקפאין - כן זה כולל שוקולד!
  • ממתיקים מלאכותיים - מומלץ לא לצרוך מהם בכמות גדולה.

שבוע 12 להריון

שבוע 12 מקרב אותך לטרימסטר השני – ולחודשים הקלים יותר של ההריון. בינתיים כדאי להקפיד על שתייה מרובה ולבדוק אילו עוד בדיקות כדאי לעשות.

שבוע 12 הוא השבוע האחרון בטרימסטר הראשון, השבועות הבאים יהיו קלים יותר ובהחלט יש למה לחכות. כדאי לדעת שהשליה הגדלה מייצרת את הורמון הפרוגסטרון, הגורם להרפיית השסתום בין הושט לבין הקיבה, כך שמיצי הקיבה עולים בוושט, ויוצרים תחושה לא נעימה ולעיתים אפילו כואבת.
בשבועות אלה נשים נוהגות לספר על ההריון לסביבה הקרובה. כדאי לדעת שלפי החוק בארץ על האישה ההרה להודיע על הריונה עד השבוע ה 18 להריון למעסיקים. נכון שיש זמן אבל אם את מתכננת לצאת לבדיקות או מערכת היחסים עם המעסיק טובה - כדאי לחשוב על עדכון כבר עכשיו.

שבוע 12: התפתחות העובר

כ- 5 סנטימטרים במשקלו כ- 14 גרם – זה גודלו של העובר עכשיו. הוא קטן אבל ממשיך לגדול.
יש לו לעובר, כבר אצבעות ברורות, הפנים מקבלות צורה ברורה יותר ואפילו מערכת העיכול של העובר מתחילה לעשות תנועות מעיים, והכליות להפריש שתן.

מה קורה לך בשבוע 12?

הבטן שלך מתחילה לגדול ואיתה הבגדים לא לגמרי נוחים. כדאי להתחיל להקפיד על בגדים נוחים ולא לוחצים ונעלים נוחות להליכה במשך היום.

מה עוד כדאי לדעת?

עייפות - כפי שכבר ציינו בשבועות הקודמים, העייפות עדיין כאן.
מערכת העיכול – מערכת העיכול עובדת לאט יותר ולעיתים סובלים מעצירות. כדאי לנסות תערובת צמחי מרפא לחליטה, להקלת בחילות בחודשי ההריון ובמיוחד בטרימסטר הראשון.

המוצרים שיעזרו לך לעבור בשלום את השליש הראשון

  1. מורקל חליטה להריון - תערובת צמחי מרפא לחליטה, להקלת בחילות בחודשי ההריון ובמיוחד בטרימסטר הראשון.
  2. Queasy Easy שמן להקלת בחילות הריון - תערובת שמנים לבחילות בהריון המכילה ג'ינג'ר, אשכולית ומנטה ומיועדת להרחה, לשימוש בחודשי ההריון להקלת בחילות.
  3. תערובת שמנים לעייפות בהריון ובלידה Vital Energy - תערובת שמנים לחיזוק הגוף ומתן אנרגיה בחודשי ההריון ובמיוחד בטרימסטר הראשון.
     

בדיקות הריון - טרימסטר ראשון

הריון זו תקופה מרגשת אבל גם עמוסה בבדיקות. יש בדיקות שמומלצות על ידי הרופאים/ות ויש בדיקות נוספות שיש להזמינן באופן פרטי או רק בהמלצה מיוחדת של הרופא/ה שלך. בכל מקרה כדאי להזמין את התורים מראש ולהגיע רגועים ונרגשים לבדיקה!

  1. בדיקת רופא/ה נשים ראשונה בהריון: מומלץ עד שבוע 12 להגיע לרופא/ה נשים לבדיקה ראשונה.
  2. בדיקת אולטרסאונד: אולטרסאונד וגינאלי (נרתיקי) כדי לראות את העובר, דופק ואת גיל ההריון.
  3. בדיקות סקר גנטי: בדיקה שמשתנה בין הנשים והזוגות לפי מוצא ומחלות משפחתיות.
  4. בדיקת דנ"א עוברי: בדיקת NIPT מסוגלת לזהות תסמונת דאון
  5. שקיפות עורפית: בדיקת שקיפות עורפית המעריכה סטטיסטית את הסיכון לתסמונת דאון. מומלץ לבצע אותה בשבוע 11-13 בהריון.
  6. סקר ביוכימי: בדיקה שנערכת בין בשבועות 11-13 מדובר בבדיקת דם העוזרת להבין את הסיכוי לתסמונת דאון בעובר.
  7. בדיקת סיסי שליה: בדיקת סיסי שליה היא בדיקה שמטרתה איתור עוברים הלוקים בפגמים בחומר הגנטי. במהלך הבדיקה נלקחת דגימה של תאי השליה. הבדיקה מיועדת לנשים שעובריהן בסיכון גבוה ללקות במחלות תורשתיות לרבות תסמונת דאון או ניוון שרירים.

שבוע 13 להריון

שבוע 13 הוא השבוע המסיים את הטרימסטר הראשון, בדרך כלל הבחילות מתחילות להעלם או לפחות להתרווח. יש יותר נינוחות והרגשה טובה, זה החלק בו ההריון מתחיל להיות מורגש, כבר אפשר להרים ראש, לשמוח, לאכול. יש הרגשה של התרחבות טובה. אם החשק המיני קצת נדחק לפינה בשבועות הראשונים, הוא בדרך כלל יחזור בטרימסטר השני.

שבוע 13: התפתחות העובר

אורך העובר שלך הוא כ-7.5 ס"מ והוא שוקל כ- 28 גרם כמעט אפרסק.
האיברים מתחילים לקבל פרופורציות, הראש הופך לשליש מאורך הגוף, הצלעות ואיתן העצמות מתפתחות ומתקשות. נוצרים מיתרי הקול וטביעות אצבע מתפתחות.
המעיים שהתפתחו מחוץ לבטן נכנסים לתוך הגוף, חוברים לכבד והמעי הגס ומתחילים לגדול בהדרגה בתוך חלל הבטן.
הלבלב מתחיל להפריש אינסולין והמקוניום (הצואה שאמורה להיות מופרשת מגוף התינוק לאחר הלידה) מתחיל להיווצר.
אם מין העובר הוא נקבה בשחלות מיוצרות כבר כ - 2 מיליון ביציות.
העובר ישן רב הזמן - ככה זה כשמתפתחים...הוא נע אך מוקדם עדין להרגיש את תנועותיו.

מה קורה לך בשבוע 13?

הרחם מתחיל לצאת מהאגן וכבר אפשר לחוש בו יותר. מישוש תחתית הבטן תפגיש אותך עם חלק עגול יותר וקשיח - זה הרחם.
הגוף מתכונן להיווצרות הקולוסטרום והחלב והפטמות שלך מתחילות להתכהות.
לחלק מהנשים יווצר ה"לינאה אלבה" הפס הכהה לאורך הבטן מהטבור עד עצם הפוביס או שיער הערווה.

שליש שני להריון

שבוע 14 להריון

 התחלת את הטרימסטר השני באופן רשמי.

 שבוע 14: התפתחות העובר

העובר עולה במשקל וגם מתארך. בדרך כלל אורכו יהיה בין 8-12 ס"מ. ואפשר כבר לראות את הצוואר שלו.
שיער גוף צומח על כל גוף העובר במטרה לשמור על חום גופו. הפלומה תנשור לפני הלידה.
הטחול מתחיל לתפקד ומסייע ביצירת תאי דם והכבד מייצר מיצי מרה.
שלפוחית השתן מתחילה לתפקד ולייצר שתן המופרש למי השפיר. מי השפיר מתחדשים כל 3 שעות.
איברי המין מתפתחים ובלוטת התריס המתפתחת משפיעה על יצירת ההורמונים והפרשתם לדם.
בנים - התפתחות הפרוסטטה, בנות - מעבר השחלות מחלל הבטן לאגן הירכיים.
עד סוף השבוע ה 14 הידיים יגיעו לאורכן המלא והחיך יסיים את התפתחותו השבוע.
אם חשבת שעושים פרצופים רק כשנולדים - טעית, זה מתחיל כבר מעכשיו. גם מציצת האצבע.

מה קורה לך בשבוע 14?

הרחם גדל בהתאם להתפתחות העובר. לעיתים ההתרחבות תורגש בכיווץ בתחתית הבטן או בכאבים באגן.
הבטן "יוצאת החוצה" וזה השלב שמי שלא שם לב עד עכשו יניח שאת בהריון.
אצל חלק מהנשים תתהווה הפרשה וגינלית מוגברת.

שבוע 15 להריון

את מרגישה טוב יותר ובדרך כלל התאבון חוזר. שימי לב לתזונה שתהיה מגוונת ועשירה ולנטילת ויטמינים בהתאם לבדיקות הדם שלך.
זמן מעולה לשלב תנועה ופעילות גופנית שאת אוהבת ונעים לך איתה. זה יכול להיות ריקוד, הליכה, יוגה או כל דבר העולה על רוחך, רק להיות בתנועה כדי לשמור על זרימת דם וגמישות.
טיפולים מתאימים ברפואה משלימה אפשריים.

שבוע 15: התפתחות העובר

העובר מתפתח ואורכו ומשקלו גדלים.
הריאות ממשיכות להתפתח והוא מתרגל נשימה ושאיפה על ידי בליעת מי השפיר. העפעפיים שלו סגורים אך הוא מגיב לאור.
בלוטות הטעם וההזעה מתחילות להתפתח והאוזניים תופסות מקום לצידי הראש.
לתנועות הפנים ולמציצה מצטרפות אצבעות הידיים והרגליים של העובר. הרגליים מתארכות ואיתן השרירים.
ואם תרצו לדעת את מין העובר תוכלו כבר לדעת אותו.

מה קורה לך בשבוע 15?

נפח הדם עולה ואיתו גם כמות ההורמונים. זוכרת אותם מתחילת ההריון? עכשו הם משפיעים קצת אחרת.
הם יכולים ליצור רגישות יתר, דימומים מהאף ומהחניכיים.
הלב מזרים יותר דם וגדל משמעותית, גם בית החזה גדל ואיתו הריאות.
זה הזמן לסיבוב שופינג בדרך כלל. יש נשים שההריון נעים להן בעין ויש שלא. לחפש בגדים בהריון יכול להיות מתיש אם כי היום המבחר גדול ומותאם לסגנונות מגוונים.

שבוע 16 להריון

שבוע הכניסה לחודש הרביעי להריון. אוטוטו חצי דרך :)

שבוע 16: התפתחות העובר

אורך העובר כ 11.5 ס"מ והוא שוקל כ 100 גרם (חמאה קטנה).
עמוד השדרה ומערכת העצבים מחוברים. הראש יציב יותר ולכן ניתן לראות יותר תזוזה. מערכת השריר מפותחת וחזקה יותר. נוכל לראות הבעות פנים.
עדיין לא הזמן ללק ג'ל, אבל הציפורניים מתחילות לצמוח.
כלי הדם של העובר עובדים קשה. במהלך יממה הם מזרימים 25 ליטר דם. כליטר בשעה.
שבוע עם הרבה קוסמטיקה (:  שיער גבות וריסים מופיעים, מתהווה תמונה ברורה יותר של הפנים והגוף.

מה קורה לך בשבוע 16?

החלק העליון של הרחם באמצע הדרך לטבור. יש נשים שחשות תנועות עובר משבוע זה.
תנועה מרגישה כמו רעד פנימי בדרך כלל בשלב הזה. יתכן שלא תרגישי תנועות עדיין. אין זה מעיד על דבר. יש נשים שחשות תנועות אחרי שבוע 21 ויותר.
התחושה גם תלויה במיקום השליה.

weeks4

שבוע 17 להריון

שבוע 17: התפתחות העובר

הוא ממשיך להתפתח ולגדול וגם להתארך. חבל הטבור שדרכו הוא מקבל את המזון מהשליה מתקשה ומתעבה. גוף העובר נעטף בשכבת שומן שתשמור על חום הגוף שלו עד רגע הלידה.
חוש השמיעה מתפתח וכל רעשי הגוף הפנימיים מתחילים להוות פסקול לאורך שעות היממה. גם הרעשים מבחוץ נשמעים, אך אלו הפנימיים משמעותיים יותר. את רובם אנחנו לא יכולים לשמוע.
הוא מתחיל לשהק כחלק מהתפתחות מנגנון הנשימה והבליעה.
קצב הלב מתחיל להיות מסודר ונע בין 140-160 פעימות בדקה.

מה קורה לך בשבוע 17?

הבטן גדלה ומרכז הכובד שלך עובר קדימה. נעלי עקב הופכות להיות פחות נוחות ונשים רבות כדי להתאזן יטו את הגוף לאחור, ועלולות לסבול מכאבי גב כתוצאה מכך.
יתכן ותזיעי יותר - ההורמונים אשמים גם הפעם.
כמות ההפרשות עולה ויתכן כי הריריות יפרישו יותר נוזלים.
משקל הבטן עשוי להפריע לך למצוא תנוחה נוחה לשינה. הקפידי על תמיכה נכונה בגוף, בין הרגליים.

שבוע 18 להריון

יתכן ותתחילי להרגיש את הבעיטות שלו בשבועות הקרובים, זהו סוג של הכנה לאחרי הלידה בשעות בהן את תרצי ממש לישון והוא או היא יהיו ערים. השבוע השלישי בטרימסטר השני מגיע לקיצו ואת כמעט בחצי הדרך.

שבוע 18: התפתחות העובר

העובר שלך שוקל כ 200 גרם בערך. כדי שנעריך נכון, העובר המתפתח האחראי לכל מיני דברים והרגשות בגוף שוקל בעצם קצת יותר ממעדן או חבילת חמאה גדולה. האורך שלו כ 14 ס"מ, העצמות שלו ממשיכות להתקשח והוא מתאמן בלהניע אותן.
אוזניו הגיעו למיקומן הסופי ושכבה מגנה של מיאלין, החומר העוטף את העצבים, מתחילה להיווצר, בתהליך שיימשך עוד שנה לאחר הלידה.
אם מין העובר הוא נקבה - הרחם והשחלות סיימו את התפתחותם. אם זכר - ניתן לראות אשכים והערמונית מתפתחת.
הדם זורם לכל הגוף וקצב הלב בין 120-160 פעימות בדקה. כך יהיה גם בלידה.
הכליות מתחילות לפעול, העובר שותה את מי השפיר והכליות מפרישות אותו כשתן.
ושוב קוסמטיקה - השבוע נוצר הוורניקס, שכבה לבנה שומנית המשמשת כקרם רב עוצמה לעובר הנמצא חודשים רבים בסביבה מיימית.

מה קורה לך בשבוע 18?

נפח הדם גדל כדי לספק את צרכי העובר. תוכלי לחוש מסוחררת במעברים מישיבה לעמידה או משכיבה לעמידה. עשי הכל בהדרגה.
העובר נמצא בשיא ההתפתחות והגדילה - המשיכי להקפיד על תזונה. יתכן ותחושי רעב פתאומי בשעות מסוימות ביום. השתדלי שיהיו לך מזונות מזינים לרגעים כאלו.
הקפידי על שגרת תנועה שאת אוהבת. טפלי בגוף.

שבוע 19 להריון

העובר כבר שומע! אולי זה הזמן להשמיע מוסיקה ולבחון מה הטעם המוסיקלי שלו ואם מרגיש לכם נח דברו אליו.

שבוע 19: התפתחות העובר

מח העובר מתפתח - איזה פלא.
מערכת החושים מתפתחת במח באזורים שונים. השיניים הקבועות נוצרות מתחת לשיני החלב שיבקעו בעוד זמן רב.
הרגליים והידיים מגיעות לאורך יחסי ביחס לגוף. מעתה הגדילה תהיה יחסית בכל האברים.

מה קורה לך בשבוע 19?

בשל גדילת הרחם והעובר הבטן הופכת לכבדה יותר. הקפידי על יציבה נכונה. ישיבה על כדור פיזיו תפחית את העומס מהגב ותאפשר לך בדרך כלל לשבת זמן ממושך יותר.
במידה ואינך יכולה לשבת על כדור קיימים כסאות מובנים עם כדורי פיזיו.
יתכן ותחושי התכווצויות בשרירי הרגליים, כתוצאה מחוסר במגנזיום. הדרך הקלה להקלה היא מתיחה של כף הרגל (כמו פוינט), או מריחה של שמן רגליים המכיל שמנים אתריים מתאימים לפני השינה. נסי את Foot Oil להתכווציות ברגליים להקלה מיידית.

 שבוע 20 להריון

וואוו את בחצי הדרך!

משקל הרחם גדל וכך גם החלץ על שלפוחית השתן ורצועות האגן, כדי לשמור על רצפת האגן חשוב להבדק ולתרגל לפי הצורך.

שבוע 20 השבוע הראשון בחודש החמישי.
משקל העובר עולה ואורכו עושה קפיצת גדילה משמעותית.

שבוע 20: התפתחות  העובר

בשבוע הזה העובר בולע יותר ממי השפיר, פעולה המאמנת את מערכת העיכול שלו.
העור שלו הופך עבה יותר ונוצרות 3 שכבות העור האפידרמיס, הדרמיס וההיפודרמיס.
אם את חשה כבר תנועות, יתכן ותוכלי לאפיין את השעות והקצב.

מה קורה לך בשבוע 20?

הרחם ואיתה הבטן יגדלו בקצב מהיר יותר.
השיער והציפורניים יתחזקו בעקבות השינויים ההורמונליים ויתכן שמקומות שלא היו שעירים יהפכו לכאלו בשל השינויים ההורמונליים.
בצקות ברגליים יכולות להתחיל בשלב זה עם השינויים ההורמונליים המוגברים, חשוב מאד להקפיד על מנוחת הרגליים ולהמנע מעמידה ממושכת. ניתן לטפל ברפלקסולוגיה, דיקור או כל שיטה שמתאימה לך.
שמן הרגליים שלנו - Foot Oil יכול לסייע להמריץ את הדם ולהפחית את הנפיחות, ואנחנו ממליצים לשלב עם שתיה של סרפד.

הברזל מוביל את החמצן בגוף למח ולשרירים. בהריון יש לו תפקיד חשוב בהתפתחות העובר והתפתחות השליה.
העובר מקבל מהגוף שלך את כל מה שהוא צריך להתפתחות התקינה שלו וחשוב שאת תדאגי למאגרים שלו. הקפידי על תזונה עשירה בברזל.
הקו העליון של הרחם יגיע בשבוע הזה לטבור. קו האמצע של הגוף מתאחד עם קו האמצע של ההריון. בשל העומס על הסרעפת יש נשים שיחושו קושי בנשימה או צרבת.

המוצרים שיעזרו לך לעבור בשלום את השליש השני

  1. שמן לעיסוי הרגליים - FOOT OIL - למניעת התכווציות והקלה על כאבי רגליים.
  2. חליטה לשתייה - INNER CALM - חליטת צמחי מרפא להקלה על צרבות ושיפור מערכת העיכול.
  3. שמן סרפד - עשיר בברזל ומתאים להקלת בצקות ונפיחות.

 

 foot  inner  sirpad

בדיקות הריון - טרימסטר שני

  1. שקיפות עורפית - זה המועד האחרון לביצוע הבדיקה המתבצעת בין שבוע 11-13.
  2. סיסי שליה  
  3. סקירת מערכות מוקדמת - בדיקה המתבצעת בין שבוע 14-17.
  4. בדיקת nipt - בדיקת דם המחליפה את מי השפיר
  5. חלבון עוברי - מתבצעת בין שבוע 16-20.
  6. מעקב הריון - בדיקת לחץ דם, משקל ושתן אצל האחות בקופת חולים או טיפת חלב בה יש מרפאת מעקב הריון. - שבוע 17
  7. סקירת מערכות מאוחרת - זה הזמן לקבוע את הבדיקה המתבצעת בין שבוע 20-24

שבוע 21 להריון

שבוע 21: התפתחות העובר

העובר עושה קפיצת גדילה משמעותית של כ - 10 ס"מ ומשקלו כ 350 גרם.
מערכת העיכול של העובר שלך פעילה לחלוטין וכשהוא בולע את מי השפיר, הטעמים אותם את אוכלת עוברים גם אליו. כך מתאמנת המערכת לעבודה שתחכה לו אחרי הלידה.
הנוירונים במוח ממשיכים להתפתח, השרירים מתחזקים ומאפשרים לו תנועה חופשית בחלל הרחם.
מתחילים להתהוות מחזורי ערות ושינה, אברי המין ממשיכים להתפתח ואצל בנות מתחיל להיווצר החלק החיצוני של איבר המין.

מה קורה לך בשבוע 21?

הבטן מתעגלת ואצל חלק מהנשים יופיעו סימני מתיחה.
הרחם כבר שוקל יותר ותתכן תכיפות במתן שתן.
השינויים ההורמונליים יכולים ליצור מעין פצעי בגרות - שמרי על היגיינה.

שבוע 22 להריון

שבוע 22: הפתחות העובר

הוא ממשיך לגדול ועכשיו בקצב מהיר יותר. כל האיברים שנוצרו בשבועות הראשונים מתפתחים ונכנסים אט אט לתפקוד.
לעיניים אין עדין צבע אבל השפתיים והגבות ברורים יותר.
אצל זכרים, האשכים יורדים מחלל הבטן לשק האשכים והמח מתחיל לקבל את צורתו המפותלת שעד כה היתה חלקה.
גם חושי העובר מתחדדים ומתפתחים ותנועת הגפיים כוללת מגע בפנים ובגוף.

מה קורה לך בשבוע 22?

הרחם ואיתו הבטן גדלים ומתרחבים וכמוהם עוד אברים בגוף. יש נשים שמידת הרגליים שלהן גדלה.
זהו חלק מתהליך הצמיחה וההתפתחות של העובר. התהליך אינו מיטיב עם כל הנשים, יש נשים שדימוי הגוף שלהן נפגע ואיתו הערך העצמי והשמחה.
אם את לא מרוצה, זהו בדיוק הזמן לעצור ולטפל בעצמך כדי שתתחברי לשינוי ותרגישי נעים וזה מה שיעבור לעובר.

שבוע 23 להריון

שבוע 23: התפתחות העובר

בשבוע זה עיקר העליה תהיה במשקל והשינוי באורך יהיה מינורי. בדרך כלל נוכל לראות האטה או מנוחה לאחר קפיצת גדילה גם אצל העובר וגם אצל התינוק בחודשים הראשונים לחייו.
מעתה קצב הגדילה במשקל יהיה משמעותי ובעוד חודש משקל העובר יוכפל!
כלי הדם בריאות מתפתחים והיווצרות הציפורניים כמעט הגיעה לסיומה. בשלב זה ניתן לראות דרך העור את כלי הדם והעצמות בשל השקיפות ככל ששכבת השומן תתעבה כך יהפוך העור לאטום יותר.
הריאות מתאמנות בפעולת הנשימה על ידי בליעת מי השפיר שיפלטו החוצה עם המעבר בתעלת הלידה.

 מה קורה לך בשבוע 23?

עם עלית המשקל אצל העובר תוכלי לראות את תנועת העובר על הבטן. העליה במשקל שלך יכולה לגרום לגוף לאגור נוזלים בשל השינויים בזרימת הדם. הנוזלים יתנקזו בימים הראשונים לאחר הלידה באמצעות זיעה ושתן מרובים.
שעות השינה ושינה איכותית חשובות לך ולעובר. מצאי דרך לישון בנח כדי שהגוף וגם המח יוכלו להיות רפויים.
מה עושים?
תזונה טובה ומגוונת, פעילות תנועה או פעילות גופנית,רפלקסולוגיה / עיסוי / דיקור לאיזון משק המים בגופך.

שבוע 24 להריון

שבוע 24: התפתחות העובר

אורכו כבר כ-30 ס"מ ומשקלו כ - 700 גרם וואוווו!
מכיון שהפיגמנטים של הצבע טרם התפתחו השיער יהיה לבן.
התפתחות הריאות נמשכת. זהו אחד האברים המשלימים את התפתחותם לקראת סיום ההריון ובכל פעם מתפתח חלק נוסף בהן.
בשבוע זה מתפתחות הסתעפויות של הסימפונות מקנה הנשימה וגם החלק הפנימי של האוזן מצטרף לחגיגה כי אין חשוב מאיזון.

הדופן העליונה של הרחם עוברת את קו הטבור העור נמתח עוד ולפעמים תחושי גרד כשהעור ימתח.
הטבור שעד עכשו התרחב אך שמר על צורתו הפנימית מתחיל לבלוט החוצה.
באופן כללי השיער הציפורניים והעור נראים בדרך כלל במיטבם.

weeks6

שבוע 25 להריון

שבוע 25: התפתחות העובר

העובר ממשיך לגדול, אך בקצב איטי יותר והאנרגיה מושקעת בהתפתחות האברים, העצמות והשרירים.
מיתרי הקול מתכוננים לבכי הראשון שיגיע אחרי הלידה ואיתם מבשילות נאדיות הריאה כחלק מתהליך ההכנה לנשימה.
מערכת הקול והנשימה עובדות בשיתוף פעולה והנחיריים נפתחים.

מה קורה לך בשבוע 25?

הרחם גדל ואיתו הבטן. אבל מה קורה לאברים הפנימיים בחלל הבטן?
האברים נדחקים פנימה. לדוגמא: נפח הקיבה בדרך כלל יקטן ויופיעו צרבות, הם גם נדחקים כלפי מטה וזרימת הדם אליהם נחלשת כיוון שהיא מופנית להריון.
יתכן שיווצרו טחורים או אי נוחות בפי הטבעת בשל השינויים הללו. חשוב להקפיד על תזונה מותאמת.
אם עד כה לא חשבתם על מהלך הלידה, הכנה ללידה, או ליווי שלה, זה הזמן להתחיל להתענין.
קורסים בבתי ובקופות החולים או פרטיים, בשיטות שונות, ההצע רחב. עליך לבחור בדרך הנכונה ביותר עבורך.ם. אם אתם מתענינים בליווי לידה זה הזמן להפגש ולהבין איזו דמות אתם מחפשים לליווי התהליך.

שבוע 26 להריון

השבוע האחרון לטרימסטר השני. בעוד רגע כבר תכנסי לשליש האחרון של ההריון - מרגש!
זה השבוע בו מתחילים למדוד את קצב העליה במשקל של העובר. קצב העליה נמדד באחוזונים ע"פ ערכים מוגדרים מראש. מה שחשוב בקצב העליה במשקל הוא העקביות. כשנשמרת עקביות, גם אם העליה במשקל אינה גדולה, בדרך כלל מצב העובר יהיה תקין וכמובן כל מקרה לגופו.
יש הבדל בין זכרים לנקבות בעליה במשקל ובמשקל עצמו.

שבוע 26: התפתחות העובר

מערכת השמיעה של העובר מתפתחת והוא יכול לזהות רעשים נוספים וקולות.
גם בגזרת הטעם חלה התפתחות והבחנה בין מתוק למלוח.

מה קורה לך בשבוע 26?

הכל עובד. העובר מבפנים, השינויים הגופניים אצלך, המחשבות, ההתרגשות, כבר נהיה כבד להסתובב בלילה במיטה.
מוסיקה, מדיטציה או כל טכניקת הרגעה שטובה לך, תעשה לך טוב לפני השינה.
אכלי ארוחות קטנות יותר, כי העומס על הקיבה גדל. הקפידי על שתיה וכמובן על תנועה.
אם תוצאות העמסת הסוכר שלך תקינות, המשיכי בדיוק עם מה שעשית עד עכשיו, אם במקרה התוצאות אינן תקינות, תצטרכי להפגש עם הרופא כדי להחליט מה יהיה אופן ההתמודדות עם המצב. האם מספיקה תזונה מותאמת, או שתצטרכי גם בדיקות סוכר וטיפול תרופתי.

וכך הסתיים לו הטרימסטר השני!

שבוע 27 להריון

התחלת טרימסטר שלישי בשעה טובה מאד מאד !

את נכנסת לשליש השלישי והאחרון של ההריון, מרגש מאד ולפעמים גם מבהיל. עד עכשו לא התעסקת בלידה ובהורות ופתאום ההבנה שאוטוטו זה מגיע מחלחלת.

שבוע 27: התפתחות העובר

משקל העובר נע בין 900-1000 גרם, עובדה המושפעת גם ממין העובר.
מראה התינוק בשבוע זה תואם למראה שלו בזמן הלידה, רק הגודל משתנה.
העפעפיים נפתחים ונסגרים בהתאם לזמן הערות והשינה.
המח שלו פעיל מאד ושאר האברים ממשיכים בתהליך ההתפתחות.

מה קורה לך בשבוע 27?

קצב הגדילה גדל באופן משמעותי אצלך ואצל העובר. אם עד עכשיו לא ראו שאת בהריון, כעת מתחיל השינוי. הגוף מתכונן להנקה והשדיים גדלים בהתאמה.
חשוב שיהיה לך נח, אם את רגילה ללכת עם עקבים והרגל כבר כואבת, עברי לנעליים נוחות. בריאותך חשובה מהכל.
בשלב הזה הרחם דוחק את הסרעפת ויתכן שתרגישי קושי בנשימה.
אם טרם החלטת לגבי קורס הכנה ללידה, זהו שבוע מצוין לקבל בו החלטות כדי שיהיה לך מספיק זמן לעכל, להחליט, לבחור ורגע אחד לחשוב על הכל בלי לחץ.
הקפידי לשתות גם אם זה גורם לך לרוץ לשירותים. חשוב לך ולעובר.

שבוע 28 להריון

בדרך כלל בשלב זה העובר מתמקם עם הראש כלפי מטה לכיוון הנרתיק. יש עוברים שלוקח להם יותר זמן להתמקם ולהחליט.

שבוע 28: הפתחות העובר

העובר שלך הגיע ל- 36 ס"מ. אם זו בת משקלה קצת יותר מ 1000 גרם. אם זה בן, בסביבות ה 1100.
שיער הראש והריסים גדלים והוא לומד למצמץ.
הוא מפתח שלב נוסף בשינה. שלב ה rem. השלב בו העינים זזות מהר מתחת לעפעפיים. מערכת העצבים שלו מתפתחת.

מה קורה לך בשבוע 28?

העובר שוקל יותר וכל תנועה שלו מורגשת. יתכן והתנועתיות שלו תלחץ על עצבים או אזורים שיגרמו לך לאי נוחות.
המשקל יכול להשפיע על הגב התחתון. חשוב להפחית את העומס ע"י ישיבה על כדור פיזיו או עמידה על 6 (עמידה על הברכיים והשענות על פרקי הידיים) כך גם יורד הלחץ המופעל על הגב התחתון וגם יש מקום לעובר לנוע בחופשיות ללא כח המשיכה המושך אותו לכיוון האגן.
הקשיבי לגוף ואם יש צורך הורידי הילוך.
זה הזמן לתכנן יחד את הלידה, לחשוב מה אתם רוצים. אם כבר התחלתם קורס הכנה ללידה, יתכן ותוכלו להעמיק בבירור הרצונות.

שבוע 29 להריון

למרות העליה הקטנה במשקל, בזמן הקרוב העובר שלך עומד להכפיל או לשלש את גודלו.
אין הרבה שינויים פרט לגדילה המשמעותית. לחץ הדם וקצב הלב עשויים להשתנות, לכן הקפידי על מעברים הדרגתיים.

שבוע 29: התפתחות העובר

המקום ברחם יהיה צפוף יותר והתנועתיות שלו כתוצאה מכך מורגשת יותר.
יד או רגל במקום שלא נח לך יהפכו להיות כאב מציק שהדרך לשחרר תהיה בדרך כלל בעמידת 6 ונענוע של האגן.
הראש גדל כדי לאפשר למח להתפתח והגוף מתחיל לווסת טמפרטורה.כעת הויטמינים והמינרלים חשובים מאד לעובר.

מה קורה לך בשבוע 29?

גם אם כבד לך, אל תוותרי על תרגול נשימה ותנועה, הם יקלו עליך עכשו ויעזרו לך מאד בלידה.
שימי לב לתנועות עובר.
לכל עובר תנועות אופיניות יחודיות לו שאת לומדת להתוודע אליהן במהלך ההריון. שימי אליהן לב.

שבוע 30 להריון

יתכן ותחווי עליה ברמת הלחץ כי הלידה מתקרבת. זמן טוב לטיפול בגוף ובנפש, מעין הכנה ללידה ולחיי ההורות, ללמוד להתמודד כשחוסר הודאות מתעצם. כל אחת והדרך הנכונה לה.

שבוע 30: התפתחות העובר

מי השפיר מכילים כ - 700 מ"ל והעובר שוקל כמעט 1500 גרם.
ככל שהעובר יגדל, כמות מי השפיר תקטן. פלומת השיער שצמחה בשבועות המוקדמים מתחילה לנשור מכיון שהוא כבר יכול לווסת מעט את חום גופו.
הראיה אינה מפותחת מספיק, אם כי הוא מבחין בין אור לחושך.
השומן הלבן מתחיל להתפתח והוא זה שיספק לו אנרגיה.

מה קורה לך בשבוע 30?

ההורמונים שאמורים לעזור לשחרר את רצועות האגן לקראת הלידה, משחררות גם את הסוגרים בין הושט לקיבה, מה שגורם למזון ומיצי עיכול לעלות חזרה מהקיבה ולתחושת "שריפה" - צרבת.
חשוב לשמור על אכילה מסודרת ובכמויות לא גדולות, כך תחסכי את המיצים החוזרים.

שבוע 31 להריון

את כבר יודעת איפה תלדי? זה הזמן לקבוע סיור בבית החולים ולקבל את ההחלטה.

שבוע 31: התפתחות העובר

העובר עולה במשקל , צבע העור שלו הופך לורדרד ושכבת השומן שלו גדלה.
הוא נע הרבה ואף יכול להזיז את הראש מצד לצד. הציפורניים מתארכות והן מגיעות עד לסוף האצבע.
בשבוע זה מוחו של התינוק גדל במהירות וכן ריאותיו ממשיכות להתפתח ולגדול.

מה קורה לך בשבוע 31?

הקולוסטרום מיוצר בשד. יש נשים שהשד שלהן יפריש את החומר ויש שלא. אם ראית נוזל צהבהב סמיך היוצא מהשד - אל דאגה, הגוף שלך רק מתכונן לקראת הפלא שאת הולכת לפגוש ממש בקרוב.
יתכן ותחושי התקשות של הבטן. העובר מתכונן לקראת הלידה וגם הרחם. אלו לא צירי לידה אבל יתכן שתחושי התכווצות או לחץ. בדרך כלל הצירים שתחושי בשלב הזה הם קצרים ומרוחקים זה נורמלי, אם אינך בטוחה גשי להיבדק.

שבוע 32 להריון

שימי לב לקצב שלך. חיים מתפתחים בקרבך.

שבוע 32: התפתחות העובר

העובר שלך שוקל כ 1845 גר' ואם היא עוברית כ 1880 גר', המשקל שלו עולה בהדרגה ובמקביל גם השומן גדל ומעניק לעור את הגמישות לה הוא זקוק. הציפורניים כבר שלמות ויש לו שיער על הראש.
ההתפתחות בשבועות הקרובים תתמקד בפיתוח מיומנויות של תנועה, מציצה, בליעה ועוד.
הריאות הן האיבר האחרון שישלים את התפתחותו סביב שבוע 36.
התחזקות השרירים והגדילה גורמים לכך שאת חשה אותו בצורה יותר משמעותית, מאוד ברורה ולעתים אף כואבת.
גבותיו, ריסיו ושיער ראשו ממשיכים לגדול ולצמוח בעוד ששיער גופו מתחיל לנשור וימשיך לנשור לאחר הלידה.

מה קורה לך בשבוע 32?

יתכן ותראי עליה במשקל של חצי ק"ג בשבוע. מחצית מהמשקל עובר לעובר ברחמך. נפח הדם בגופך עלה כמעט ב 50%.
הקפידי על נוחות בישיבה ובשכיבה, התמכי בכמה כריות שרק תצטרכי. תוכלי להניח כרית קטנה מתחת לבטן כשאת שוכבת על הצד זה יקל על אי הנוחות.
נפיחות ברגליים יכולה להיות מטופלת בשיטות שונות של הרפואה המשלימה וגם בעזרת השמן שלנו לרגליים נפוחות.

משקל העובר מכביד על פי הטבעת ושלפוחית השתן - אל תתאפקי. מערכת העיכול עשויה לעבוד קצת יותר לאט, הקפידי לאכול מזון שמתאים לך ומזין את גופך.

שבוע 33 להריון

זה אולי נראה רחוק אבל המפגש עם התינוק.ת קרוב מאי פעם.

שבוע 33: התפתחות העובר

בשבוע הזה כמות מי השפיר מגיעה לנפח המירבי שלה.
תאי מערכת החיסון נוצרים בגופו.
מרבית העוברים יהיו במנח בו הראש נמצא באגן לכיוון הנרתיק, התנועות של הראש ינסו להתאים את הקטרים השונים של הראש למפתח האגן.
גם אם נדמה לך שצפוף, עליך לזכור שהמרפסים בעצמות הגולגולת אינם סגורים הם גמישים ויכולים לנוע, מה שיאשר לעובר להתברג בתוך האגן.

מה קורה לך בשבוע 33?

לא קורה משהו יוצא דופן פרט לעובדה שהכל גדל ונהיה כבד יותר.
לפעמים תחושי שאין לך סבלנות יותר ואת כבר רוצה לראות את מי שאת נושאת ברחמך,
אל דאגה - סבלנות. הוא או היא יגיעו בדיוק בזמן הנכון.
סיור בחדר לידה יכין אתכם למקום אליו אתם מתכננים להגיע.
משתנים מגוונים ישפיעו על בחירת מקום הלידה ביניהם הרגשת הנוחות והבטחון וגם האסתטיקה של המקום ואף דרכי הגישה והיכן מחנים את הרכב בזמן אמת.

שבוע 34 להריון

בשבוע הזה בדרך כלל הרופא יבצע הערכת משקל אחרונה לעובר.
יתכן ותתבקשי לעשות בדיקת gbs לשלילת סטרפטוקוק בנרתיק. אם נמצאת חיובית, תצטרכי לקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה.

שבוע 34: התפתחות העובר

הוא ממשיך לעלות במשקל ולהוסיף גובה ועכשיו הוא מפריש בשתן כ-400 מ"ל ביממה.
מי השפיר מתחדשים כל הזמן והוא ממשיך לנוע בתוכם.
הריאות משלימות את התפתחותן בין שבוע 34-36.

מה קורה לך בשבוע 34?

הורמוני ההריון עשויים לגרום לך לראות פחות טוב ואף לגרום ליובש בעיניים.
העייפות מתגברת ויש רצון להספיק הכל ומצד שני לנוח.

weeks7

שבוע 35 להריון

5% מהריונות של עובר יחיד יוולדו בשבוע הזה, לעומת 35% בתאומים. בדרך כלל התינוקות שיוולדו בשבוע הזה כבר יוכלו לינוק ולא יזדקקו לטיפול מיוחד.

שבוע 35: התפתחות העובר

הוא הגיע כמעט לשיא גובהו, אך הוא עדין עולה במשקל כ 200 גרם בשבוע.
הוא ממשיך לצבור שומן שיתרכז בעיקר בידיים ברגליים ובכתפיים.
מח העובר הכפיל את גודלו בשבועות האחרונים. הכליות והכבד כבר סיימו את התפתחותם. יש לו פחות מקום לתנועה ויתכן שתחווי שינוי בתנועות העובר.

מה קורה לך בשבוע 35?

הרחם שלך הכפיל את גודלו פי 15!!!! כל הכבוד.
הקפידי על שתיה גם אם הלחץ על השלפוחית גדל מאד.
הגוף מתחיל להתכונן ללידה, דבר אשר גורם לשינויים הורמונליים משמעותיים.
כשהעובר שלך יהיה ממש קרוב לפתח הנרתיק, ימתח החלק המחבר בין פי הטבעת לפתח. הנרתיק - הפרינאום. זהו האזור שבמידת הצורך יבוצע בו חתך חיץ (אפיזיוטומיה).
ניתן לעסות את האזור כדי לגרום להגמשת הרקמות כחלק מהכנת הגוף ללידה.
ניתן להתחיל בעיסוי בין שבוע 35-36. שמן הפרינאום שלנו בהחלט יכול למנוע מצב של חתך חיץ.

שבוע 36 להריון

את שומעת את החצוצרות והתופים? הגענו כמעט לקו הסיום.
הכל מוכן. אמנם קיבלת בתחילת ההריון תאריך משוער, אך יתכן ותלדי בין שבוע 36 ל42 כי המשוער הוא רק משוער.

שבוע 36: התפתחות העובר

החניכיים של עוברך מתקשות ומוכנות כבר להנקה, שרירי פניו מתחזקים גם הם בדיוק למטרה זו – להצליח להתאמץ ולינוק באופן יעיל.
העובר שלך מוכן והוא השלים את התפתחות כל האברים ומערכות הגוף.
עכשיו זה רק ענין של זמן.
הערכת המשקל שקיבלת תגלה בערך את משקל התינוק שיוולד. למה בערך? כי קיימת סטיה של 10-15%בהערכה ולכן נוהגים גם לעשות הערכה ידנית כשממששים את הבטן.
רב העוברים בשלב הזה יהיו במצג ראש. אם העובר שלך במצג עכוז יציעו לך מספר אפשרויות בהתאם לפרוטוקול, לרופא המטפל, למספר הלידה, למצבך הרפואי ועוד...
יתכן ויוצע לך היפוך חיצוני ויתכן כי יבקשו ממך לתאם תור לניתוח קיסרי.
כך או אחרת את רשאית לבדוק את האפשרויות המוצעות ולקבל החלטה מושכלת בהתאם לתנאים.

מה קורה לך בשבוע 36?

ככל שהעובר מתמקם נמוך יותר באגן כך הלחץ על הסרעפת והקיבה קטנים.
פתאום יש מקום ברום הבטן והיד שלך כבר יכולה להתמקם ברווח שנוצר.
הקצב יורד והרצון להתכנסות גדל.
יתכן ותתחילי להרגיש צירים מידי פעם כי הגוף והעובר מתכוננים למפגש בינכם והעובר מכיר לאט לאט את המסלול אותו הוא צריך לעבור.
סבלנות היא השיעור הגדול ביותר בשבועות האחרונים להריון.

שבוע 37-40 להריון

מבחינה רפואית, בשבוע הזה לידה נחשבת במועד. 

משבוע 37 של ההריון את בעצם נמצאת במושג הרפואי Term, שמשמעו במועד. כלומר לידה משבוע זה היא לידה הנחשבת בזמן הרצוי והנכון לעובר.
מערכות העובר בשלות ומוכנות לחיים מחוץ לרחם. העובר ממשיך להוסיף משקל ברחם והתנועות שלו הופכות להיות חדות פחות בגלל שצפוף.
ככל שיתקרב מועד הלידה תרגישי יותר התקשויות של הבטן - צירים. חלקם יהיו מורגשים ואף כואבים וחלקם לא.
יתכן וההפרשות הוגינליות יתרבו, הדחיפות במתן שתן תגדל וכל זה בשל הורמוני ההריון וראש העובר היורד באגן.
נצלי את הזמן למנוחה ואם יש בך יצר "קינון" המתגלה לקראת הלידה ונראה כמו רצון אינסופי לסדר, להתחדש, להכין ו"לתקתק" את הבית - העני לו אבל זכרי לעשות הכל במידה ואם צריך העזרי בסביבתך.
הקפידי על תזונה ושתיה.
וכמובן הכיני את גופך ללידה בדרכים שרכשת.
מחשבות חיוביות ואמירות מחזקות יעזרו לך להגיע ללידה בשמחה - אל תוותרי עליהן.
הלידה תתחיל בצירים או בירידת מים ולכל מצב התנהלות שונה. בדרך כלל כשיתחילו הצירים, ההפרשות הוגינליות יהפכו משקופות לדמיות (הפקק הרירי)
לוקח זמן להתרגל לעובדה שהגענו לרגע שחיכינו לו כל כך, אבל זה קורה.
זמן ליישם את כל ההכנה שעשיתם בדרך.

שבוע 40-42 להריון

הגעת לתאריך המשוער ולא ילדת? לשאלות של הסביבה "מתי כבר תלדי?" מתווספות חוות הדעת הרפואיות.
משלב זה מעקב ההריון הופך למעקב הריון עודף והוא מתבצע במיון יולדות.
זה שלא ילדת לא אומר כלום. אם כל הפרמטרים תקינים - לחץ דם, חלבון בשתן, מוניטור, כנראה שלעובר שלך מתאים זמן אחר.
תצטרכי לבצע מעקב הריון אחת ליומיים או שלושה תלוי בבית החולים.

אם תרצי לקדם את הלידה בדרכים טבעיות, תוכלי לנסות שמן מרווה מרושתת הידוע כמזרז צירים אך גם כמשכך כאבים, או שמן יסמין.

רוב הלידות מתרחשות בשבוע 41.
הלחץ גובר גם מצד המערכת, הבחירה תמיד בידך.
לפעמים המרחק בין העובדה הנראית לעין שלא מתרחש כלום, ועד ללידה, הוא כל כך קצר שזה לא יאומן.
זכרי שאתם עומדים להפגש ואחד מתפקידייך הוא לייצר לו סביבה נעימה בה הוא יוכל לצמוח ולהגשים את עצמו.
בהצלחה♥
לידה קלה והורות משמחת!

המוצרים שיעזרו לך לעבור בשלום את השליש השלישי והאחרון

 perri  sageoil  jasmine

בדיקות הריון: טרימסטר שלישי

  1. סקירת מערכות מאוחרת - בין שבוע 20-24
  2. העמסת סוכר של 50 גר' לגילוי סכרת הריון מתבצעת בין השבועות 24-28
  3. הערכת משקל בשבוע 30
  4. יתכן ותתבקשי לעשות בדיקת gbs לשלילת סטרפטוקוק בנרתיק. אם נמצאת חיובית, תצטרכי לקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה. בשבוע 34.