משלוחים בחינם עד הבית או בית החולים, ברכישה מעל 190 ₪  (לאחר מימוש הנחות ושוברים)

מתי מתחילות בחילות בהריון

לפעמים הבחילה היא זו שתגרום לך לחשוד שאת בהריון ולעיתים בכלל לא תחווי אותה. במאמר הבא נסביר על התחושה הרעה שרוב הסיכויים תחלוף עד סוף החודש השלישי.

הריון הוא תקופה מרגשת, הכוללת לא מעט שינויים ותחושות חדשות. בין כל ההתרגשות והבדיקות חלק מהנשים חוות בחילות שמכונות בחילות בוקר. שהשם לא יטעה אתכם – לא מדובר בבחילות בוקר בלבד, יש נשים שיחוו את הבחילות דווקא בערב או בצהרים. 

לא כל הנשים יסבלו מבחילות והקאות בהריון, אבל נשים בהריון מרובה עוברים או נשים שמראש התחילו את ההריון עם BMI גבוה (מעל ל- 30) כנראה יסבלו יותר מבחילות.
גם נשים שסובלות מבחילות או מגרנות, יסבלו יותר מבחילות בהריון. חשוב לזכור שאין באמת דרך לנבא מי תסבול מבחילה ומי תעבור הריון שלם בלי להקיא פעם אחת, זה מורכב וגם תחושות בהריון ראשון לא ינבאו על בחילות בהריונות הבאים.

בחילות בהריון - מתי מתחיל ?

השאלה הראשונה שכמעט כל אישה תתעניין בה היא - מתי מתחילות בחילות בהריון. מסתבר שאין ממש תאריך בהן מתחילות בחילות והקאות בהריון ולמעשה לא כל הנשים יחוו בחילות בהריון. ישנן נשים שבחילות יהיו הסימן הראשון שלהן להריון, עוד לפני בדיקת הריון חיובית. יש נשים שיעברו את כל ההריון בלי בחילות ויש כאלה שיחוו בחילות רק בסיום ההריון.
כמו בכל דבר, הגוף שלנו מגיב אחרת להורמונים ולשינויים, ולכן גם לתופעות ההריון השונות. אם את חשה בחילות כדאי לדעת שאת לא לבד, כ- 70% מהנשים בהריון חשות בחילות ברמה כזו או אחרת וכ- 40% ידווחו על הקאות.

למה יש בחילות בהריון ?

למרות שבחילות הריון הן תופעה מוכרת מאד ושכיחה, אין הסבר ברור לבחילות. יש הטוענים שרמות ההורמונים בהריון גבוהות מהרגיל, מדובר בעיקר בהורמון ההיריון, HCG (Human Chorionic ' gonadotropin), המופרש בכמות מוגברת על ידי השליה. הורמון זה משפיע על הבחילות.

כנראה שלא רק ההורמונים גורמים לבחילות, גם תנועות ברמות הסוכר בדם, שינויים הורמונליים, מחסור בוויטמינים, עייפות, סטרס, ריחות חזקים, חרדה. צמיחת הרחם והתפתחות השלייה ואולי גם חסרים תזונתיים, כגון ויטמין מסוג B גורמים גם הם לבחילות.
השיא של הבחילות הוא בדר"כ בין שבוע 6-12 להריון, אבל הן יכולות להימשך יותר, לעיתים אף עד ללידה.

מתי נעלמות בחילות בהריון ?

בחילות הריון חולפות בדרך כלל בסוף הטרימסטר הראשון, בשבוע 12-13 ולרוב גם לא חוזרות. יש נשים שמדווחות לקראת סוף ההריון על בחילות נוספות, המתרחשות בגלל לחץ התינוק על הבטן ולעיתים גם בהשפעת ההורמונים.

מה אפשר לעשות עם בחילות בהריון?

 queasy easy  morkal1
 שמן להקלת בחילות בהריון >  חליטה להקלה על בחילות בהריון >

פעם הסבתות היו מציעות לכן לשתות מים קרים ולאכול מלפפון, היום יודעים שהסבתות צודקות אבל יש עוד כמה דברים שניתן לעשות כדי להקל על התופעה.

  1. להמשיך לאכול – למרות שלפעמים הרצון הוא לא לאכול שום דבר, כדאי להמשיך לאכול, ארוחות קטנות ורצוי בזמנים קבועים.
  2. כדאי לוותר על חריף ומטוגן – נכון שמומלץ לאכול, אבל התפריט צריך להיות קליל ורצוי לוותר על מזונות חריפים או מטוגנים. מטוגן זה תמיד טעים אבל השמן עצמו מכביד ומגדיל את תחושת הבחילה.
  3. ארוחת בוקר קטנה – מומלץ להתחיל את הבוקר עם קרקר או ביסקוויט.
  4. לשתות הרבה – שתייה חשובה בעיקר בתקופות בהם מקיאים. מים עם לימון או קינמון או ג'ינג'ר טרי, יכולים לעזור בתחושה הלא נעימה ולהפחית את הבחילות.
  5. שינה – כמו בכל דבר – גם כאן שינה טובה עוזרת להפחית את תופעת הבחילה ולעזור לתחושה הטובה.
  6. שמנים וצמחי מרפא - שמנים אתריים מתאימים דוגמת אשכולית וג'ינג'ר - quesy easy - בהרחה יכולים להעניק הפוגה והקלה. חליטת תערובת צמחי מרפא למערכת העיכול תהיה נהדרת. טיפ שלנו, הכינו חליטה, שיפכו למגש קוביות קרח והקפיאו. להקלת בחילה, הוציאי קוביה מהמקפיא ומצצי אותה. מנסיון שלנו זה סוג של קסם - מורקל T.
  7. תרופות נגד בחילות – אמנם לא מומלץ לקחת תרופות ללא התייעצות, אבל כדאי לדעת שישנן תרופות המקלות על בחילות. במצבים שקשה לסבול, מומלץ להתייעץ עם רופא.
  8. הבחילות קשות – אולי זה היפרמזיס גרבידרום
    במקרים חריגים של הקאות מרובות ובחילות בהריון כדאי לפנות לרופא ולהתייעץ – לפעמים מדובר במצב הדורש תרופות או מעקב של רופא.

 מזכירה לכן שבסוף הכל עובר :) בהצלחה!

 

 **המידע אינו מידע רפואי ויש להתייעץ עם רופא במידת הצורך**