מוצרי טיפוח וטיפול בהריון: למה טבעי יקר יותר?
למה טבעי?
מוצרים טבעיים מכילים שמנים וצמחים, אשר לכל אחד מהם תפקיד פעיל חשוב. השילוב בין המרכיבים מעשיר את הפורמולה והופך את המוצר ליעיל ומתאים למטרה שלשמה פותח.
למה להשתמש בשמן טבעי טהור?
שמנים שאינם טהורים, יחסרו את אותן תכונות טיפוליות חשובות המאפיינות את השמנים הטהורים והאיכותיים. הם זולים יותר, לעתים בעלי ניחוח זהה, אבל אינם מתאימים להשגת תוצאות טיפוליות. שימוש בתהליכי הפקה זולים ומהירים יפיקו כמות גדולה יותר של שמן, אבל האיכות שלו תהיה נמוכה משמעותית. הם יכולים לשמש לבישום, אבל למטרות טיפול, במיוחד במגע על העור, חשוב להקפיד שהאיכות תהיה גבוהה ביותר.
שימוש במוצרים לא טבעיים בהריון
חלק גדול מהתכשירים להריון הקיימים בשוק מכילים מרכיבים סינטטיים אשר עלולים להיות רעילים עבורך, ועל אחת כמה לעובר המתפתח בגופך. חומרים משמרים, תוספי ריח וצבע ואפילו מיכלי הפלסטיק המכילים את התכשיר עלולים להיות בעייתיים, במיוחד בשימוש בחודשי ההריון וההנקה.
בשוק קיים היצע נרחב של מוצרים לא טבעיים להריון. הרווחיות ממכירתם הן ליצרן והן למשווק גבוהה משמעותית מאשר על מוצרים טבעיים. עובדה זו לצד היעדר מודעות מספקת ליתרונות שבמרכיבים מן הטבע משפיעה על צריכתם הגבוהה של מוצרים אלה, אם כי, לשמחתי, המגמה הולכת ומשתנה.
אז במה להשתמש?
חפשי תכשירים טבעיים המותאמים להריון ואשר מיוצרים ע"י חברות מתמחות. תחום הארומתרפיה (שימוש בשמנים למטרות טיפול וריפוי) התפתח מאד בשנים האחרונות. שמנים איכותיים קלים יותר להשגה והמגוון רחב. חשוב לדעת שכדי לייצר שמן אתרי המופק מבלוטות ריח, הנמצאות בחלקים שונים של הצמח, דרושות כמויות מאד גדולות של תמצית המבודדת בשיטות הפקה שונות. לדוגמא: כדי להפיק ליטר אחד של שמן ורד אבסולוט נדרשים 4 טון עלי כותרת, לייצור ליטר אחד של שמן לבנדר צריך 150 ק"ג תפרחות. .
עקב הביקוש ההולך וגדל לשמנים, צצו חברות רבות המוכרות שמנים סינטתיים ומהולים. מחירם זול יותר, אז למה לא להעדיף אותם?
קיימות מספר דרכים להוזיל שמנים: לייצר במעבדה באופן סינטטי תוך שינוי המבנה המולקולרי, למהול בשמן בסיס, או להשתמש בשמנים מאיכות נמוכה או בזנים נחותים של צמחים שאינם מפיקים את אותה תוצאה טיפולית.
כמה באמת עולה לנו טבעי?
חשוב לדעת שכמות השמן הטהור הדרושה לטיפול הינה קטנה ביותר, מדובר במספר טיפות בודדות, כך שאם אנחנו מחשבים את עלות החומר בה אנו משתמשים לטיפול, נראה כי ההוצאה לא גדולה. בנוסף, חיי המדף של שמן אתרי הם כשנתיים שלוש, כך שההשקעה בשמן איכותי משתלמת מכל הבחינות.
איך מזהים שמן איכותי?
חשוב מאד לקרוא את האותיות הקטנות ולחפש כמה שיותר פרטים על השמן:
שם מלא המורכב משם ו"שם משפחה" (השם הבוטני של הצמח), חלק הצמח ממנו הופק השמן. לדוגמא: עלים, שורש, קליפה. ארץ הגידול בה גדל הצמח ממנו הופק השמן ושיטת ההפקה (אידוי, כבישה, זיקוק ועוד). על תויות של מוצרים טבעיים אסור לכתוב התוויות (מטרת התכשיר), האינפורמציה תופיע בדר"כ בעלון מצורף.
מחיר השמן עשוי להעיד על איכותו. פער של 20% ומעלה בין שמן טהור לשמן שאת מתלבטת בנוגע לטיבו, צריכים להדליק נורה אדומה.
**המידע אינו מידע רפואי ויש להתייעץ עם רופא במידת הצורך**