הבלוף של איזון משפחה וקריירה
אז זו באמת פנטזיה מוחלטת או שאולי אפשר לעבור את הקיץ הזה בלי יותר מידי נזקים במערכות היחסים בבית, בעבודה ובעיקר עם עצמנו.
מצבים של אי הבנות, חוסר שביעות רצון וריבים פוקדים את מעוננו כמעט בכל יום בשנה, על אחת כמה וכמה במהלך חופשת הקיץ. איך נדע שאנחנו מתקרבים אליהם ומה אפשר לעשות כדי להקל על עצמנו ועל הילדים ולמזער אותם?
הפנטזיה של החופש
אולי נתחיל במה שיש לנו בראש בנוגע לחופש? לפעמים יש לנו פנטזיה על החופשה שהיינו רוצים לתת לילדים והיא לא ריאלית, לפעמים אנחנו מצפים שהם (הילדים כמובן) ייקחו אחריות ויבינו שאנחנו לא יכולים לתת להם את כככככל מה שהם רוצים, ולפעמים אנחנו כל כך מתוסכלים מכך שלא הצלחנו לתרום להנאה מחופשת הקיץ ואנחנו מוציאים את זה עליהם. כל זה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הדרישות והציפיות שיש לילדים מאיתנו והתקציבים של הציפיות האלה.
בפועל הדבר היחידי שיכול להשפיע על המצב, ולהפוך את חופשת הקיץ מחודשיים ארורים לתקופה נעימה לכל בני המשפחה, הוא תיכנון ותאום ציפיות. כדאי לשבת לפני החופש או בתחילתו ולדבר בפתיחות עם הילדים על השבועות הארוכים שעומדים בפתח, על ההתרגשות והציפיות, על האילוצים וההתחייבויות, על מה אתם כהורים יכולים להתחייב ומה נדרש מהילדים לתרום על מנת שניתן יהיה לעמוד בתוכנית. האם הם יעבדו וירוויחו כסף או לא, האם יהיה זמן מסך חופשי או עם הגבלות, שמירה על אחים צעירים, שעות שינה, תקציבי הבילויים וכל מרכיב אחר שרלוונטי במשפחה שלכם.
כשכולם יודעים מול מה הם עומדים, הסיכוי שזה יקרה גדול פי כמה.
5 כללי ח.מ.ל. - חופשה מתוקה לכולם
- מומלץ להגדיר טווח של מינימום ומקסימום בציפיות וגם בהתחייבויות למשל בין פעם לשלוש יציאות שיגרתיות כמו ים או בריכה אחה"צ בשבוע, או בין פעמיים לארבע יציאות מיוחדות בחודש כמו הופעה, לונה פארק וכד'
- גבול גיזרה - באיזה מצבים, התוכניות שנקבעו לא ייצאו לפועל, למשל אם הילדים לא יעמדו בהתחייבויות שלהם, או ייכנס פרויקט מאוד גדול שאי אפשר לסרב לו בעסק של ההורים וארועים נוספים לא מתוכננים מכל סוג שהוא.
- כדאי לאגור רשימת של סייעים ומטפלים בתפקידי סבתא / דודה / וביביסיטר שהילדים אוהבים לבלות איתם ובעלויות נמוכות יחסית.
- להפוך ארועים שיגרתיים בתוך הבית לחגיגה מפנקת. למשל הזמנה של סרט ב D.O.V בעלות של כ- 20 ₪ לכל המשפחה, יכול להפוך לבילוי לכל המשפחה יושבת ביחד לצפיה בסרט עם שולחן של פינוקים שהוכנו ביחד מראש. הפסקה באמצע הצפיה ובסוף ההקרנה ארוחת ערב כייפית שהוכנה עם הילדים לפני הסרט. כך שעה וחצי שיגרתית מול הטלוויזיה תהפוך לאחה"צ שלם פלוס ארוחת ערב.
- תמיד, אבל תמיד תבחרו כבילוי עם הילדים רק פעילויות שגם אתם אוהבים ונהנים מהם!
נכתב ע"י ענת מישר, יועצת לשימור העסק והקריירה בתקופת ההריון והלידה https://anatmeishar.co.il/