סקס בהריון
השינויים ההורמונליים שמביא איתו ההריון יכולים להשפיע על הרבה דברים וגם על חשק מיני. כל אישה תחווה זאת אחרת מאחר וחשק מיני הוא אינדבידואלי לחלוטין.
הקשר בין שינויים בחשק המיני לבין טרימסטר ההריון
ככלל לכל טרימסטר מאפיינים יחודיים משלו (תמיד יש יוצאים מן הכלל).
בטרימסטר הראשון - השינויים ההורמונליים, הבחילות, העייפות ולפעמים גם פחד יגרמו לירידה בחשק המיני. בטרימסטר השני - ההריון כבר נוכח וזהו בדרך כלל שלב הפריחה בהריון ואיתו מגיעה עליה בחשק המיני. בטרימסטר השלישי - לרב נראה שוב ירידה בחשק המיני הנגרמת מגורמים פיסיים כמו עליה במשקל, קושי בתנועה, כאבי גב ואגן ומגורמים אחרים כמו דימוי עצמי, חוסר סבלנות, שינה לא רציפה.
אז האם מותר לקיים יחסים בהריון?
ניתן לקיים יחסי מין בבטחון לאורך כל ההריון כל עוד אין מגבלות רפואיות.
אחרי שהבנו מה קורה לגוף וממה מותר ואסור בואי/בואו רגע נדבר על זה...
פעם חשבו שסקס בהריון משפיע באופן שלילי על ההריון. למעשה בהיבט הרוחני יש לחיבור הגופני משמעות חשובה גם לחיבור בין בני הזוג וגם לעובר עצמו.
ההמלצות שניתנו לזוגות בכל מה שקשור לקיום יחסים בהריון התבססו על אינטואיציה, ניסיון אישי ותפיסות דתיות וגרמו לכך שזוגות רבים נמנעו מקיום יחסי מין במהלך ההריון.
כיום ידוע כי אין ליחסי מין השפעה שלילית על מהלך ההריון (בהריון תקין) ויש להם חשיבות רבה לקשר הזוגי. עם זאת הריון מציב בפני זוגות אתגרים חדשים ביחסי מין.
הרגישות באברי המין של האשה עולה, השדיים משתנים ולעיתים רבות גדושים, הגוף משנה צורה, עניין המשפיע גם ברמה הגופנית וגם בהיבט הרגשי אצל נשים רבות.
במילים אחרות, נדרשת הקשבה עמוקה יותר למצב הרגשי והגופני, הסתגלות ובחינה מחדש של נוחיות, הנאה, חשק ועוד.
מה עם העובר בזמן סקס בהריון?
אצל זוגות רבים קיים חשש לפגיעה בעובר בקיום יחסי מין עם חדירה.
חשוב ללמוד את מבנה הרחם במהלך ההריון גם ברמה הגרפית. הכרות עם חלקי הגוף חיונית לא רק ללידה אלא גם לחיים עצמם.
העובר מתפתח בתוך שק מי השפיר הנמצא ברחם. שק מי השפיר מגן על העובר מחדירה של חומרים חיצוניים. הפקק הרירי חותם את הכניסה לרחם (משתחרר במהלך הלידה) כך שנוזלים המגיעים דרך צוואר הרחם לא יוכלו להכנס לרחם.
מה מותר במהלך יחסי מין בהריון?
כל עוד מדובר בהריון תקין אין תנוחה אסורה, מה שחשוב הוא לשים לב לחוסר נוחות או כאב.
שכיבה על הגב בשלבים מתקדמים של ההריון עשויה לגרום לחולשה בשל ריכוז כלי הדם בבטן והלחץ של הרחם עליהם לכן חשוב לבחור תנוחה מותאמת שאינה יוצרת לחץ על הרחם או הבטן.
ולפעמים גם אסור... מה המצבים שבהם יש להמנע מקיום יחסי מין?יחסי מין וגם אורגזמה גורמים להתכווצות הרחם, גם נוזל הזרע מכיל פרוסטגלנדינים (prostaglandins) במגע עם צוואר הרחם יווצרו התכווצויות של הרחם.חשוב לדעת כי אצל נשים מסוימות ההתכווצויות עשויות להיות חזקות.התכווצות של הרחם היא למעשה סוג של ציר. אלו אמנם לא צירי לידה אבל בנשים בהן קיים חשש ללידה מוקדמת הדבר מהווה גורם סיכון.
- דימום וגינאלי - יכול לנבוע ממספר גורמים: הפלה, היפרדות שליה, שינויים בכלי הדם בצוואר הרחם. לשינויים בכלי הדם אין משמעות קלינית, אך לא ניתן לוודא את הסיבה לדימום ללא בדיקת רופא. לכן דימום וגינלי דורש בדיקת רופא, ורק לאחר בדיקה ואבחנה ניתן לקיים יחסי מין על פי ההמלצה הרפואית.
- שליית פתח ושליה נמוכה – השליה היא איבר דמי המחובר לדופן הרחם ויש לו צד אימהי וצד עוברי. השליה היא איבר ההזנה של העובר דרכה עובר הדם מהאם לעובר. יש מקרים בהם השליה ממוקמת קרוב לצוואר הרחם או מכסה אותו. שליות אלו עלולות לדמם ואף להיפרד כתוצאה מיחסי מין. במהלך ההריון ברב המקרים עם גדילת הרחם השליה תשנה את מיקומה ותעלה כלפי מעלה. שליית פתח לא תאפשר קיום יחסי מין כי כל כיווץ של הרחם עלול לגרום להפרדות.
- ירידת מים – מי השפיר הם המים בהם "שוחה" העובר במהלך חודשי ההריון. שק מי השפיר פוקע בתום ההריון ומבשר את תחילת תהליך הלידה או במהלך צירי הלידה כאשר הקרומים פוקעים ומי השפיר יורדים מהרחם דרך הצוואר לנרתיק עולה שיעור הסיכון להתפתחות זיהום בחלל הרחם, ומצב זה מהווה איסור חמור לקיום יחסי מין.
- הריונות מרובי עוברים (תאומים, שלישיות) - אין עובדה מדעית שהוכיחה שסקס בהריונות מרובי עוברים גורמים ללידה מוקדמת, חלק מהרופאים ימליצו להימנע מקיום יחסי מין מהחשש לגרימת לידה מוקדמת.
רוצים להחזיר את הניצוץ לחיי המין שלכם? נסו את "אפרודיטי", האפרודיזיאק שלנו -
**המידע אינו מידע רפואי ויש להתייעץ עם רופא במידת הצורך**