משלוחים בחינם עד הבית או בית החולים, ברכישה מעל 150! ש"ח  (לאחר מימוש הנחות ושוברים)

בין אם תכננת או לא, הרגע הזה כבר כאן :)

בינך לבינך את שואלת את עצמך "זה זה?" ובין חשש להתרגשות את בודקת ומגלה שבתוכך נוצרים חיים חדשים, את מתחילה לחלום ומגיעה רחוק, רוצה לספר וגם קצת לשמור בסוד.

תסמינים להריון - מה מביא איתו התהליך הפלאי

ביצית וזרע שותפים בתהליך ההפריה וכדי שהתהליך יצליח נדרשים תנאים פיזיולוגיים רבים.
מערכת הורמונלית תקינה, מחזוריות וביוץ, מספר תקין של תאי זרע, כשירות ומבנה תקין של הזרע וזאת רק ההתחלה. במידה והזרע חדר את מעטפת הביצית עליו לעבור תהליכים נוספים כדי שההפריה תצליח ותהפוך בסופו של דבר לעובר עם פעימות לב.
התהליך הראשוני של ההפריה ולאחריו שבועות ההריון דורשים תפקוד מסוים של מערכות הגוף והגוף מתגייס. הפעילות המוגברת של המערכת ההורמונלית ומערכת הדם יוצרת אצל כל אישה תופעות נלוות המשתנות לאורך שבועות ההריון.
כל אחת תחווה את הסימנים בצורה שונה אם כי ישנם סימנים מוקדמים להריון שהם תופעות מקובלות ושכיחות ויופיעו אצל מרבית הנשים.
כמו תמיד יש גם את מקרי הקצה המתחלקים בין אלו שאינן חשות שום תופעה לאלו שסובלות מהקצנה של התופעות השכיחות.

סימנים ראשונים להריון לפי שבועות טרימסטר ראשון

שבוע 1-2: איחור בווסת

הסימן הנפוץ ביותר להתהוות הריון נבדק בבדיקת שתן או דם.
אצל רוב הנשים הביוץ מתרחש כשבועיים לאחר תחילת המחזור.
מפגש בין הזרע לביצית ותחילת חלוקת התאים מתרחשים בחצוצרה בזמן הביוץ. כשבוע לאחר מכן התא שנוצר ממשיך במסע אל הרחם וינסה להיצמד לרירית הרחם. אם הוא יצליח ההריון נקלט ואם לא התא יפרד מן הגוף במחזור הווסת הבא.

שבוע 4: בחילות, הקאות, מלאות או גודש בשדיים

משבוע 4 בערך עם תחילת התפתחות ההריון המערכת ההורמונלית ומערכת הדם עובדות "שעות נוספות". לוקח לגוף שלך זמן להתרגל לשינוי המשמעותי המתרחש. כל המערכות מתגייסות כדי שהעובר יתפתח בצורה תקינה. תחילת השתרשות השליה בדופן הרחם, ההתפתחות המהירה של העובר יצירת תאים נוספים כל אלו יכולים להיות ניכרים על ידי התופעות האלו.

 morkal2  queasy easy  lemon1

שבוע 6-10: תכיפות במתן שתן, חולשה, חוסר תאבון, שינוי במצב הרוח

משבוע 6-10 הרחם מתחיל לגדול בצורה משמעותית. הקרבה בין שלפוחית השתן לרחם והשינוי המבני של האחרון יכולים ליצור לחץ וצורך תכוף במתן שתן. לפעמים זו תהיה רק תחושה הנובעת מהלחץ.
המערכת ההורמונלית פועלת באינטנסיביות ורמות האסטרוגן והפרוגסטרון עולות, מה שעשוי לגרום לשינוי במצב הרוח.
המאמץ הפיזי הכרוך בהפניית המשאבים לטובת יצירת אברי הגוף של העובר מייצר בין היתר חולשה ועייפות.
בשבועות אלו מתרחשת עיקר בניית אברי הגוף של העובר: עמוד השדרה, מערכת העצבים, מוח, כליות, תחילת הגפיים, לב ועוד. עד סוף שבוע 10 אפשר לראות את העובר כיצור כמעט שלם כשהראש גדול באופן יחסי למימדי הגוף.

 vital  moodup spray  new spirit1

שבוע 11: פיגמנטציה, גדילה של הבטן או תחושת כבדות בבטן התחתונה

עד שבוע 11 נוצרים אברי הגוף או חלקם ומשבוע זה הם מתחילים להתפתח ולגדול. המערכת ההורמונלית עולה שלב והשינוי יכול ליצור פיגמנטציה או להחריף פיגמנטציה קיימת.
אמנם גודל העובר בשלב הזה הוא בין 4-7 ס"מ ומשקלו כ 30 גר' אך הנוכחות של העובר ברחם שק מי השפיר והשליה מגדילים את הבטן התחתונה מה שיוצר בד"כ תחושת כובד.

מתי זה עובר?

רב התופעות יחלפו אחרי שבוע 12-16 עם המעבר לתהליך התפתחות מתון יותר. בתחילת ההריון הגוף נדרש למאמץ גדול כדי לייצר חיים ולהחזיק אותם, המערכות מתגייסות לטובת התהליך והשינוי הדרמטי שאת לא מורגלת בו יוצר תופעות מגוונות. כשהגוף מתרגל לשינוי ולכך שהוא מארח חיים נוספים בתוכו במרבית המקרים התופעות הראשוניות יתאזנו ויפנו את מקומן לתהליך הצמיחה של העובר.