משלוחים בחינם עד הבית או בית החולים, ברכישה מעל 150! ש"ח  (לאחר מימוש הנחות ושוברים)

בקיעת שיניים

השיניים, או כמו שאנחנו מכנים אותן "שיני החלב", מתחילות להתפתח בשלבים הראשונים של החיים העובריים ולאחר הלידה הן נמצאות בלסתות מוכנות לבקיעה.
כשתינוקות מתחילים לאכול מזון מוצק גם השיניים עוברות תהליך הבשלה לקראת בקיעה.
יש מי שחווה את בקיעת השיניים כהפרעה קלה לסדר היום וביטויים קלים של אי נוחות וריבוי רוק ויש מי שסובלים קשות מנפיחות ואודם בחניכיים, כאבי אוזניים, בכי ועוד. כאבי הבקיעה עשויים להתחיל הרבה לפני בקיעת השן.

סביב גיל 6 עד 8 חודשים בוקעות בדרך כלל השיניים הראשונות. כל 20 שיני החלב בוקעות עד גיל 3.
השן הראשונה תהיה השן הקדמית, בדרך כלל בלסת התחתונה. ניתן לראות לובן בחניכיים - זו למעשה השן.
לחלק מהתינוקות תהליך בקיעת השיניים יתחיל בגיל 3 חודשים.
קצב צמיחת השיניים משתנה מתינוק לתינוק ומתרחש בשנת החיים הראשונה. לעיתים יצמחו לתינוק כמה שיניים במקביל ואחרים יצמיחו שן אחרי שן. השיניים האחוריות יצמחו בקצב איטי יותר. צמיחת השיניים מסתיימת בדרך כלל בין גיל שנתיים לשלוש. סך הכל 20 שיניים.

שמירה על היגיינת הפה

חשוב להקנות הרגלי בריאות ולצחצח שיניים כבר עם בקיעת השן הראשונה. בשלב הראשוני ניתן להשתמש באצבעון לצחצוח שיניים, או בגזה, כדי לנקות את שיני התינוק. לקראת גיל 3 מסוגל הילד בדרך כלל לצחצח את שיניו באופן עצמאי, אם כי לא איכותי במיוחד, לכן חשוב שהצחצוח יעשה תוך הכוונה והשגחה של מבוגר. חשוב שהאוירה תהיה נעימה כדי לעודד לעשיה ולעצמאות וכדי ליצור חוויה נעימה סביב הריטואל. יש ילדים שנגעלים מטעם משחת שיניים או מהמרקם. קיימים מגוון מוצרים בהם ניתן להתנסות ולבחור.
מצחצחים את הצד החיצוני והפנימי של השיניים, מברשת השיניים צריכה להיות מותאמת לגודל הפה.
לעיתים תופיע עששת בשיניים גם אצל תינוקות יונקים. חשוב לשים לב לבריאות השן גם אצל תינוקות יונקים וגם אצל מי שמשתמשים בתמ"ל.

מוצרים להקלה על כאבי שיניים לתינוקות

בשוק קיימים תכשירים שונים להקלת כאבי בקיעת שיניים. חשוב להשתמש בחומרים טבעיים שאינם מזיקים לתינוק. לפעמים תכשיר אחד לא יעזור והאחר כן, חשוב לנסות ולראות:

  • נשכנים - קיים מגוון רב של נשכנים לתינוקות, מסיליקון, עץ, או מפלסטיק. המטרה היא שהתינוק יוכל להשתמש בנשכן לבד ולגרות את החניכיים. לכן חשוב שהנשכן יהיה מותאם לגודל הפה והאחיזה שלו תהיה נוחה לכף היד הקטנה. לתינוקות יש העדפות, אל תתיאשו! אם אחד לא עבד יתכן שסוג אחר יעבוד.
  • אוכל אצבעות – אם התינוק הגיע לשלב הזה, ניתן להציע לו אוכל אצבעות קפוא או קר. המגע ירגיע את הכאב בחניכיים וגם יהיה טעים. פירות קפואים, פריכיות, ביסקויטים לתינוקות – כל מה שעובד.
  • שרשרת ענברים - הענבר הוא שרף שמייחסים לו תכונות נוגדות דלקת ותכונות ריפוי. כשעונדים לילד את השרשרת הענבר מתחמם מחום הגוף ומפריש שמנים שנספגים בכמות זעירה דרך העור. יש הורים המעידים ששרשרת ענברים הקלה משמעותית בתקופת צמיחת השיניים. יש לשים לב שמשרד הבריאות אינו ממליץ על השימוש בה בשל סכנת חנק.
  • עיסוי חניכיים - באמצעות אצבע או אצבעון ובעדינות מעסים את החניכיים הנפוחים. חשוב שהתינוק יהיה רגוע ויסכים לעיסוי.
  • מריחת שמן ייעודי סביב הפה - הקפידו להשתמש בפתרון הנהדר שלנו - שמן גאמי - פתרון טבעי להקלה על בקיעת שיניים.
  • עיסוי גוף / רפלקסולוגיה – עיסוי מוריד מתח וגם מטפל בתסמינים שונים.עיסוי כף הרגל באזורים המותאמים לפה יכול להקל מאד על כאבי הבקיעה. כמובן שחשוב לקבל הנחיה מקצועית או ללכת עם התינוק.ת למטפל.ת מתמחה.
  • הסחת דעת – כל דבר שמסית את חווית הכאב וממקד את התינוק בתנועה אחרת. ריקוד, טיול באויר הפתוח, משחק, הרבה מגע ותשומת לב, נשיאה במנשא, שירים ומוסיקה. זה לא מעלים את הכאב אך מאפשר לתינוק להתמודד עם התחושה של הבקיעה.
  • הומאופטיה – קימים תכשירים הומאופטיים להקלת הכאב, ניתן להשיג בבתי המרקחת ובפארמים השונים.
  • תמציות צמחים – קומפרסים העשויים מצמחים היכולים להעניק הקלה בכאב
  • משככי כאבים – חשוב לשמור על שימוש מבוקר במידת הצורך תוך אבחנה בין כאב, לכאב מלווה בחום. השימוש במשככי כאבים מומלץ כמוצא אחרון. כמובן שניתן להשתמש ב"פיברול" - תכשיר טבעי להורדת חום.